Facebooksida för våra seniorer?

Idag ska jag ha ett första möte med en kollega som bland annat är ansvarig för aktiviteter i våra seniorhus. Mötets titel är Facebook för våra seniorer.

Idén kläcktes när vi talade om hur företaget alltid jobbat för att fixa mötsplatser för alla våra kunder. Känner de varandra så trivs de bättre. Senirorna idag gillar dock generellt sätt inte att sitta på ett seniorcafé och lyssna på dragsspelsmusik typ. Så min kollega anordnar mobilkurser, datorskola och internetverkstäder. På dessa träffar så registrerar sig seniorerna på match.com, facebook och skaffar olika mailkonton t.ex.

Så, nog skulle de vilja kunna fortsätta ses även efter kursen. Ta reda på när nästa tillfälle är osv i just de kanalerna de lärt sig att använda. Inte genom ett anslag i trappan eller utanför caféet.

För att förbereda mig lite läser jag rapporten: Äldre svenskar och internet. Här kan du ta del av en Framtidsprognos för det digitala innanförskapet år 2020. PRO har idag sitt eget typ av Facebook, Pensionätet. Men inte kommer seniorer vara så selektiva att de har flera olika ställen för olika kontakter om alla vi andra inte har det. För kontakt med barn, barnbarn, vänner och gamla bekanta bör det bli Facebook som gäller.

Vi ska se hur våra tankar vindlar sig idag på mötet. Klart är att det ska bli intressant och att jag ska fokusera på att vi levererar något med kvalitet om vi ska leverera för ett attrahera några massor av likes är det inte tala om med denna eventuella satsningen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s