Kick-ass content, session på #sswc med bla @gitta och @annika

Tidigare började man sälj av nyproducerade hus lagom till huset stod färdigt. Med hjälp av digital storytelling som del av marknadsföringen har Veidekke förändrat detta.

storytelling är långsiktigt

Nu börjar säljet i historien kanske redan innan spaden satts i marken säger @gitta (Gitta Wilén). Hon är journalisten som på Veidekke skapar det ultralokala innehållet som kan vara intervju med boende, arkitekten, någon med anknytning till platsen eller det man vill skapa. I historien krävs transparens och att våga visa vad man vill. Storytelling visar på allvar och långsiktighet, det är inga korta kampanjer eller slagkraftiga taglines/pay-offs. Det är människors historier som berättas och följs upp.

Knyter samman

Detta handlar inte bara om sälj till presumtiva kunder utan även till de som ska bygga husen, de som bor i områdena runt omkring, de som är intresserade av staden och stadsutveckling. När man arbetar med storytelling, menar @gitta kommer den faktiska verksamheten och det man säger utåt närmre varandra. Det förstår man lätt om man tänker på skillnaden med t.ex. reklam som berättar ett budskap om och om igen.

Affärsnytta

Som moderator eller frågeställare fanns @annika, Disruptive media, med. Hon påpekade bland annat hur viktigt det är att det man gör bidrar till affärsnytta. Storytelling gör det för just Veidekke, inte säkert att det är så för alla. Som ett exempel på att det inte behöver vara dyrt att producera annat typ av innehåll: En helsida i DN kostar med rabatter och hit och dit runt 390 000 kronor. För det kan man driva en sajt som berättar stories kring varumärket i ett år.

Annonser

2 svar till “Kick-ass content, session på #sswc med bla @gitta och @annika

  1. Ping: Material från SSWC 2011 « Jan Viderén

  2. Ping: Glädje & passion på Sweden Social Web Camp | Kodamera AB

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s